Flaskefond logo

Hvorfor flaskefond?

Norge er verdensmestere i panting. Likevel havner over 150 millioner panteflasker utenfor pantesystemet hvert år, enorme verdier som kunne blitt brukt på nyskapning.

Vi heier på innovasjon og tror at nysgjerrighet, nyskaping og teknologi kommer til å løse mange av utfordringene vi står ovenfor i dag. Derfor har vi opprettet et innovasjonsfond basert på pant, som støtter gründere med bærekraftige ambisjoner.

Pantekronene som fanges av Flaskefondet blir re-introdusert i verdikjeden ved at det investeres i ambisiøse oppstartprosjekter med økonomisk og økologisk potensial for verdiskaping.

Flaskefond har som mål å utvikle et bærerkaftig fond som kan støtte innovasjon i lang tid fremover. Vi håper at mange vil være med på denne reisen.

Sammen gir vi morgendagens gründere et startskudd i dag.

Samarbeidspartnere

Vi heier på gründere og på Flaskefond sitt arbeid.

ANJA BERGENSEN, PROTOMORE KUNNSKAPSPARK AS

Vi er glade for å være en del av Flaskefond

JYOTI SOHAL, OSLO HOUSE OF INNOVATION

Folka bak Flaskefond

NIKLAS LÜDER BARRE

Niklas ble først kjent med det norske pantesystemet i 2013 etter å ha flyttet fra Hamburg til Oslo. For en fantastisk mulighet for verdiskaping, tenkte han. Siden det har han jobbet for å gjøre panteordningen enda bedre. Niklas er utdannet innen psykologi og jobber tett sammen med vår partnerbedrift Infinitum.

MATS JØNLAND

Mats er en analytisk tenker, og har bakgrunn som sivilingeniør innen industriell kjemi og bioteknologi. Etter å valgt bort en karrierevei innenfor forskning har han gått fult inn for å løse miljøutfordringer gjennom oppstartsbedrifter. Mats er (selverklært) norgesmester i Excel og knuser data med de største.

MONS ALEXANDER LANGAARD

Med sin bakgrunn som maskiningeniør og en yrende lidenskap for friluftsliv og havet, har Mons som mål å skape og hjelpe frem innovative løsninger for en bærekraftig verden. Han jobber alltid for å skape gode brukeropplevelser og funksjonelt design. Han er også vår egne, interne fotograf.