Flaskefond logo

Historie: Wattero

Wattero vinner av 10 000 pantekroner i Flaskefonds Nyttårskonkurranse!

Fra deres første prosjekt i landsbyen Godjiboué. Prosjektet ble lansert Februar 2018 og har til nå gitt 350 mennesker tilgang til ren solenergi. Foto: Wattero

Over nyttår arrangerte Flaskefond sin tredje idékonkurranse der fondet delte ut 10 000 kroner til en verdig oppstartsbedrift. Blant flere interessante søknader og konsepter ble Wattero trukket frem som vinner. Wattero jobber for gi folk i Vest-Afrika tilgang til stabil og ren energi. De tilbyr en prisgunstig nedbetalingsmodell på solcellepaneler som gjør det mulig for mennesker og samfunn å få tilgang til dyr solcelleteknologi. I tillegg gir de sine kunder mulighet til å selge overskuddsenergi til naboer og lokale strømnett. De har nylig lansert sitt første pilotprosjekt med 75 betalende kunder og skal bruke premiepengene fra Flaskefond til å videreutvikle prosjektet sitt. 

Flaskefond er stolte av å kunne bidra til utvikling av prosjekter som skaper en bedre hverdag folk i områder uten nødvendig infrastruktur. Wattero sitt arbeid har løser flere av FNs Bærekraftsmål.

Til nå har deres arbeid påvirket 350 mennesker og de har skapt ren energi som har spart 52 tonn CO2 i utslipp. Les mer om Wattero på www.wattero.com.

Tre av fem medlemmer i Wattero- teamet.  Fra venstre; Elisabeth Stava (COO og gründer), Espen Sandø (CEO og gründer) og Kjersti Blauenfeldt Næss (forretningsutvikler). Foto: Shifter

Flaskefond vil takke alle partnere som hver dag donerer sin pant til fondet og dermed muliggjør prosjekter som Wattero. Vi er utrolig stolte av dere og hva vi får til sammen!

Gjør noe lite for noe stort – pant for innovasjon!