Flaskefond logo

Historie: Inalto Technologies

Inalto Technologies vant verdens første pitchekonkurranse finansiert av panteflasker. Nå gjør de Parkinson pasienter stødigere på hånden. 

Inalto technologies jobber for å gjøre livet til personer med ufrivillig skjelving bedre. Bedriften ble startet i 2017 og er drevet av nyutdannede ingeniører fra NTNU. Ideen ble spilt inn av et tidligere lagmedlem, som selv sliter med ufrivillige skjelvinger. Etter å ha jobbet med løsningen i faget eksperter i team ved NTNU lot gjengen i Inalto seg inspirere av tanken om å gjøre menneskers hverdag bedre.

“Det var da vi var hos parkinsonforbundet første gang vi så hvor mye dette faktisk kan hjelpe folk. Nesten alle vi snakker med kjenner noen som sliter med ufrivillige skjelvinger. Det er de tingene som driver oss fremover hele veien. Menneskene er i fokus her.”
— SIMEN LIBERG TRONSAUNE

Etter å ha vunnet Flaskefonds pitchekonkurranse i April har utviklingen av produktet skutt fart. To masteroppgaver tilknyttet prosjektet ble levert inn i sommer, og en ny oppgave skal inn til jul. Pengene fra Flaskefond har gått til å kjøpe deler og utstyr til utvikling av produktet. Dette har resultert i en prototype som fungerer på en selvutviklet testrigg. Neste steg er å bevise at teknologien fungerer på ekte mennesker.

“Pengene vi fikk av Flaskefond har vært viktige for utviklingen av produktet vårt, men det var kanskje enda viktigere å vinne en konkurranse foran så mange mennesker. Det å vinne Flaskefond konkurransen beviste for oss og andre at vi har noe å gjøre på denne scenen. Det har betydd veldig mye.”
— SHAHRUKH KHAN

Vi i Flaskefond er stolte av å støtte den engasjerte gjengen i Inalto og deres arbeid med å hjelpe personer med ufrivillige skjelvinger. Vil du vite mer om Inalto kan du sjekke ut deres facebook side.