Flaskefond logo

Historie: Empower

Empower vinner av 50 000 pantekroner i Flaskefond sin idékonkurranse!

Flaskefonds andre idékonkurranse ble arrangert høsten 2018. Vi fikk inn 30 søknader fra svært spennende oppstartsbedrifter som løser vesentlige utfordringer med miljøet. Utrolig gøy å se at så mange søkte og hvor mange som jobber med bærekraftige løsninger. Til slutt var det Empower med deres kreative forretningsidé og dyktige team som klarte å overbevise juryen fra Tomra, OHOI og DIGS. Flaskefond er stolte av å kunne bidra til utvikling av prosjekter som har direkte effekt på miljøutfordringene og som skaper engasjement i samfunnet.

Empower ble stiftet i 2018 med et mål om å løse utfordringen med plastforsøpling. Med deres digitale pantesystem for plastsøppel insentiverer de folk til plastrydding globalt samtidig som de bidrar til å bekjempe fattigdom ved å gi folk en alternativ inntektskilde. Premiepengene vil bli brukt på videre utvikling av teknologien samt finansiere nasjonale og internasjonale plastryddeaksjoner. Les mer om Empower på www.empower.eco.

“We started out in the beginning of 2018 with a goal to give plastic a value – so that it would stop being viewed as valueless trash that you can just throw away in nature. With worrying numbers like 15 tons of plastic going into the ocean every minute, we needed a solution.”

CTO GJERMUND BJAANES, EMPOWER

Flaskefond vil takke juryen fra DIGS, Tomra og Oslo House of Innovation for deres gode og reflekterte bedømming.

Videre vil vi takke alle som har bidratt med pantekroner til fondet. Dette er et godt eksempel på hvordan vi sammen kan skape merverdi ut av resirkulering.

Gjør noe lite for noe stort – pant for innovasjon!